17 Серпня, 2025
Ті самі котлети з кабачків без грама м’яса – ніжні, хрусткі та неймовірно ароматні.

Ті самі котлети з кабачків без грама м’яса – ніжні, хрусткі та неймовірно ароматні.

Якщо ви думаєте, що котлети без м’яса це нудно і прісно, обов’язково спробуйте цей рецепт. Ці кабачкові котлети підкорюють з першого шматочка: ніжні всередині, з рум’яною скоринкою і напрочуд «м’ясним» ароматом, хоча в них немає ні грама м’яса!

Покроковий рецепт приготування страви:
Замочіть батон у воді. Кабачки натріть на великій тертці (можна зі шкіркою). Посоліть і залиште на 10-15 хвилин, щоб вийшла зайва волога.

Цибулю дрібно наріжте або подрібніть у блендері. Відіжміть батон і кабачки від зайвої рідини. Батон можна додатково подрібнити до однорідності.

У мисці з’єднайте віджаті кабачки, цибулю та батон. Додайте яйця, майонез, часник та коріандр. Перемішайте. Всипте борошно та панірувальні сухарі, знову перемішайте.

Вже на цьому етапі з’явиться «м’ясний» аромат завдяки часнику та коріандру.

Сформуйте котлети, обваляйте у сухарях. Обсмажуйте на розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків. Смажте на середньому вогні, щоб котлети просмажилися всередині та не підгоріли зовні.

Ці котлети – справжнє відкриття. Легкі, смачні, корисні та дуже ароматні. Спробуйте – і ви напевно здивуєте і себе, і своїх близьких. Навіть ті, хто зазвичай байдужий до кабачків, обов’язково попросять добавки!

Ось що нам знадобиться:
Кабачки – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Батон – 0,5 шт. (можна використовувати черствий)
Яйця – 2 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Майонез – 1 ст. л.
Панірувальні сухарі – 3 ст. л. + трохи для обвалки
Сіль – за смаком
Сублімований або свіжий часник – за смаком
Коріандр мелений – 0,5 ч. л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *