21 Серпня, 2025
Уже 10 років улюблена заготівля мого чоловіка! Баклажани “Вогник” на зиму готую тільки за цим рецептом!

Уже 10 років улюблена заготівля мого чоловіка! Баклажани “Вогник” на зиму готую тільки за цим рецептом!

Сьогодні я робитиму заготівлю на зиму – це баклажани “Вогник”. Багато хто готує ці баклажани, хочу поділитися з Вами, як я їх готую.

Для приготування нам знадобиться:
Баклажани – 2 кг.
Сіль – 2 ст.л.
Перець Болгарський червоний – 1 кг.
Перець гострий – 1 невеликий
Часник – 100 р.
Петрушка, кінза – 100 р.
Цукор – 2 ст.л.
Сіль – 1 ст.л.
Оцет 9% – 4 ст.л.
Зростає. олія 150 мл. для смаження
Смажені баклажаниДомашні рецепти
Рецепт приготування:

Баклажани нарізаємо кільцями шириною 1-1,2 см. Засипаємо сіллю, десь 2 ст. л., залишаємо на 1,5 години, щоб баклажани виділили сік.

Перець та часник пропускаємо через м’ясорубку.

Зелень дрібно нарізаємо та додаємо до перцю з часником.

Додаємо сіль, цукор, оцет, перемішуємо і даємо постояти, щоб сіль та цукор розчинилися.

Баклажани віджимаємо від рідини і обсмажуємо на олії.

Готові складаємо шарами в стерильні банки (шар баклажанів, шар заправки з перцю, часнику та зелені). Накриваємо стерильними кришками.Смажені баклажаниДомашні рецепти

На дно каструлі кладемо серветку, ставимо банки з баклажанами, заливаємо водою по плічка банок і ставимо стерилізувати, з моменту закипання 15 -20 хвилин. Закручуємо кришки, перевертаємо і кутаємо до остигання.

Вихід: 4 банки – 0,5 л. та 1 банка – 0,4 л.

Рекомендую приготувати такі баклажани, дуже смачна закуска з невеликою гостринкою!

Приємного приготування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *