11 Вересня, 2024
Українцям радять готуватись до перевірок: що треба знати

Українцям радять готуватись до перевірок: що треба знати

З серпня 2023 року представники Національної соціальної служби почали перевіряти місця проживання ВПО, і такі перевірки продовжуватимуться протягом серпня 2024 року.

Для того щоб почати перевірку, необхідні певні причини, серед яких:

  • дані з автоматизованих реєстрів;
  • повідомлення про зміну фактичного місця проживання отримувача допомоги;
  • результати перевірки щодо критеріїв надання допомоги;
  • інформація від третіх осіб.

Після отримання данної інформації, представники служби мають провести перевірку і визначити дату її проведення.

Процедура перевірки передбачає такі етапи:

  1. ВПО повинні повідомити за два календарні дні про перевірку. Це може бути телефонний дзвінок або інше повідомлення, яке можна зафіксувати.
  2. Фактична перевірка проходить протягом 10 робочих днів з моменту прийняття рішення. Якщо ВПО відбуде у відпустку або до родичів, перевірку можна відкласти на два тижні.
  3. Якщо ВПО не присутній під час перевірки, складається акт, і особа повідомляється про необхідність прибути до органу соціального захисту протягом 14 робочих днів для ідентифікації.
  4. Якщо протягом 30 календарних днів після перевірки особа не появилась, орган соціального захисту може тимчасово припинити виплати, про що також повинен повідомити ВПО.

У разі наявності обґрунтованих причин відсутності, особа може подати заяву на поновлення виплати з документами, що підтверджують обставини. Законодавство зобов’язує органи соціального захисту інформувати ВПО про всі етапи процесу — від перевірки до можливого припинення допомоги.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *