6 Березня, 2025
Улюблений шоколадний торт, який дуже легко приготувати: без вершків, міксера і без духовки

Улюблений шоколадний торт, який дуже легко приготувати: без вершків, міксера і без духовки

Це один з кращих шоколадних тортів, які ви пробували. Для його приготування не потрібні дорогі продукти і електроприлади.

Інгредієнти:

Розмір 28 * 12 см і вага 1,4 кг

Тісто:

120 г верш. масла від 82,5 %
150 г цукру ( 6 ст. л з гіркою )
7 г соди ( 1 ч. л )
2 яйця С1
220 г борошна ( 7 ст. л з гіркою )
40 г какао ( 4 ст. л без верху )
щіпка солі
Крем:

600 г сметани жирністю від 20 %
120 г цукрової пудри ( 6 ст. л без верху )
20 г какао ( 2 ст. л без верху )
200 г чорного шоколаду
Приготування:

У миску просіюємо 220 г борошна, 40 г какао і дрібку солі.

120 г вершкового масла розтоплюємо на середньому вогні в каструлі з високими бортиками, додаємо 150 г цукру. Перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Нагрівання знижуємо до мінімального. Вершкове масло з цукром доводимо до кипіння. Додаємо 1 ч. л з верхом соди. У мене сода з грудочками, тому я її просіяла. Суміш перемішуємо лопаткою протягом 1 хвилини. В цей час, вона буде активно піниться.

Далі каструлю знімаємо з плити і продовжуємо перемішувати поки реакція не закінчитися. Суміш стане більш густою.

Переливаємо суміш в миску і остуджуємо до теплого. Далі по одному додаємо 2 яйця. Кожен раз перемішуємо вінчиком. Виходить рідка суміш. У три заходи додаємо суху суміш. Спочатку тісто перемішуємо вінчиком, а потім лопаткою. У підсумку виходить густе тісто.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і зверху присипаємо борошном. Тісто обминаємо і формуємо рулет довжиною 54 см. Ділимо рулет на 12 частин. З кожного шматочка тіста руками формуємо прямокутник розміром 8 * 12 см. Це тісто можна розкачувати качалкою, але не тонко. Також його можна розкачати в коло по діаметру вашої сковороди.

Випікаємо тісто на сухій розпеченій сковороді на мінімальному нагріванні 3-4 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і допікаємо ще 1-2 хвилини з іншого боку. У готових коржиків обрізаємо нерівні краї. Обрізки використовуємо для посипання і залишаємо остигати до кімнатної температури.

Для крему 200 г чорного шоколаду з вмістом какао від 50% розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані. Остуджуємо шоколад до кімнатної температури.

До 600 г сметани жирністю від 20% додаємо 120 г цукру ( цукрової пудри ) і 20 г какао. Перемішуємо вінчиком. У три заходи додаємо шоколад в сметану. Кожен раз перемішуємо вінчиком. Крем загусне.

3 ст. л крему відкладаємо для обмазки боків.

Збираємо торт. Викладаємо по 4 коржики на кожен шар. Крем візуально ділимо на 3 частини і викладаємо 1/3 частина крему. Розрівнюємо. Викладаємо другий шар коржиків і крему. Потім викладаємо третій шар і змащуємо останньою частиною крему. Розрівнюємо. Боки нічим не змащуємо. У такому вигляді ставимо торт в холодильник на 5 годин.

Через час відкладеним кремом змащуємо боки торта. Обрізки подрібнюємо в крихту.

Крихтою обсипаємо верх і боки торта. Торт вийшов розміром 28 * 12 см і вагою 1,4 кг.

Торт м’який, соковитий і дуже смачний. Він насичено шоколадний з багатим смаком. Це найсмачніший шоколадний торт на сковороді!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *