5 Серпня, 2025
Улюблені огірки «По-Болгарськи» – пожаліла, що закрила мало, але цього року виправлюся.

Улюблені огірки «По-Болгарськи» – пожаліла, що закрила мало, але цього року виправлюся.

огірочки без кропу, хрону та інших приправ, виходять найсмачніші! Міцні, дуже хрумкі, збалансовані по смаку, всі їх обожнюють!

Інгредієнти:

У кожну банку 1 літр (можна 0,75):

  • Цибуля – 1 шт. (ріжу півкільцями)
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Лист смородини – 1 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Приготування:

Для маринування беру зовсім маленькі корнішони, але якщо у вас великі, теж піде. Огірки мию, відрізаю хвостики. Стерилізую банки та кришки.

На дно банки кладу цибулю порізану півкільцями, лавровий листок, лист смородини, перець горошком. Вкладаю огірки якомога щільніше. Всипаю сіль, цукор та вливаю олію. Тепер заливаю гарячою водою, накриваю кришками.

На дно каструлі кладу рушник, ставлю банки, вливаю теплу воду у каструлю до плечиків банок. Ставлю на вогонь, після закипання витримую хвилини 3, дістаю, закриваю кришки, перевертаю догори дном і загортаю рушником приблизно на 1 годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *