Ох вже ця пора заготовок на зиму, це треба, і це. Я люблю займатися консервацією, але якщо мене ні що не відволікає, настав час буряків, добрий, знатний у нас виростає, тому хочу запропонувати Вам свою улюблену заготовку.
Отак я роблю заготовку буряків – частина блендером, частина на великій тертці та зовсім трохи кубиками для вінегрету. А ви що робите з буряком, чи не морочитеся? Напишіть у коментарях, мені буде цікаво знати.
Приготування:
Збираємо буряки, миємо і варимо до готовності.
Потім остудити, почистити шкірку і подрібнити.
Можна блендером, теркою або м’ясорубкою.
Додаємо на 1 кг: 1 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. олії, 1 ч. л. лимонної кислоти. Все перемішуємо та залишаємо на 30-40 хвилин.
Тушити на повільному вогні 20 хвилин.
Приготувати банки помити і простерилізувати, розкласти, закрутити стерильними кришками та прибрати під ковдру.
Отак я роблю заготівлі буряків . Частина блендером, частина на великій тертці та зовсім трохи кубиками для вінегрету.
Універсальна заготовка з буряка
А ви що робите з буряком? В мене в підвалі не хоче довго зберігатись, напишіть у коментарях, мені буде цікаво знати Ваші корисні поради.