20 Серпня, 2025
Універсальна заготівля із овочів на зиму. Для борщу, салатів, оселедця під шубою, бутербродів.

Універсальна заготівля із овочів на зиму. Для борщу, салатів, оселедця під шубою, бутербродів.

Готувати зовсім не складно, а виходить смачно та красиво. Така заготівля неймовірно полегшує приготування борщу, та й багатьох інших страв взимку. Зберігається при кімнатній температурі або у погребі

Інгредієнти на 6 банок по 480 мл:

  • 250 г моркви
  • 2 кг буряків
  • 800 г помідорів
  • 100 г часнику
  • 250 г цибулі
  • 250 г болгарського перцю
  • 1 шт. гострого перцю (за бажанням)
  • 250 мл олії
  • 40 г солі
  • 90 г цукру
  • 100 мл оцту 9%

Приготування

Підготувати  овочі. Моркву та буряк окремо натерти на великій тертці або блендером. Помідори та часник окремо перебити у блендері. Цибулю нарізати кубиком, гіркий перець дрібним кубиком,  солодкий перець – невеликою соломкою.

Каструлю з товстим дном поставити на вогонь вище середнього, вилити олію і тушкувати цибулю до прозорості 4-5 хвилин. Додати моркву, солодкий та гострий перець і готувати ще 4 хвилини.

Додати буряк, помідори, перемішати, потім додати сіль,  цукор та половину оцту (50 мл). Перемішати, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 40-45 хвилин, періодично помішуючи.

Додати часник, оцет (50 мл), що залишився, перемішати і тримати під кришкою ще 10 хвилин

Спробувати та за необхідності додати сіль, цукор. Зняти з вогню та розкласти по стерилізованих банках

Універсальна заготівля на зиму готова! Готуйте та смакуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *