Щороку готую шикарну заправку для супів та інших страв. Пропоную два способи приготування – вибирайте, який краще для Вас.
Рецепт хороший тим, що інгредієнти не потрібно термічно обробляти, тому вони зберігають смак і всі корисні властивості. А ще страва, в яку ви додасте цю заправку, вийде насиченою, з літніми нотками.
Овочі готуються дуже швидко. Ще одна перевага – не потрібно буде щоразу робити заправку окремо. Достатньо буде відкрити заготівлю та додати її у страву або на сковороду для засмаження.
Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти
Інгредієнти:
- Свіжі помідори – трохи більше за кілограм.
- Очищена морква – 1 кг.
- Цибуля (біла або червона, яка більше подобається) – 1 кг.
- Солодкий перець без серцевини – 1 кг. Щоб заправка мала гарний вигляд, можна взяти перець різних кольорів.
- 2-3 корені петрушки.
- Пучок улюбленої зелені.

Приготування:
У помідорів потрібно вирізати місце, де кріпиться плодоніжка. Після цього ошпарити окропом. Через півхвилини дістати з води та акуратно ножем зняти шкірку. Нарізати на кубики
Очищену моркву натерти на тертці. Так само вчинити з корінням петрушки.

Цибулю нарізати на кубики, не надто крупно.

Перець подрібнити на кубики.

Зелень дрібно нашаткувати. Чим дрібніше – тим буде смачніше.

Всі овочі перекласти в глибокий посуд і ретельно перемішати.
Етап фасування:
Варіант 1 – у пакетиках.
Готові овочі ложкою перекласти у маленькі пакетики. Можна взяти спеціальні «Для сніданку». Їх продають у багатьох торгових мережах. Пакетики акуратно загорнути і трохи прим’яти, щоб вийшли пласкі бруски. Можна забирати в морозилку.

Варіант 2 – по банках.
Для цього методу краще купувати маленькі банки. Максимум по 0,5 літра, щоб у майбутньому відкриту банку можна було якнайшвидше витратити.
Масу з овочів потрібно зважити
На 1 кг суміші додати 170 г солі. Ретельно перемішати.
Посуд із заправкою накрити харчовою плівкою і залишити на 15-20 хвилин. За цей час виділиться сік, а сіль розчиниться.
Тепер потрібно по чистих банках розкласти овочі. Розлити по ємностях сік, що залишився. Потрібно, щоб він трохи покривав овочі.
Банки закрити кришками. Дозволяється використовувати звичайні, пластикові.
Зберігати у прохолодному місці.
Якщо ви віддасте перевагу другому способу приготування, пам’ятайте, що в заправці вже міститься сіль. Тому страву, в яку її додаватимете, солите в самому кінці приготування.
На цьому заготовка смачної заправки закінчена. Смачного Вам і вдалих приготувань!