27 Квітня, 2025
Універсальний рецепт «Майонезного тіста» – готую з нього завжди, коли треба приготувати у вафельниці : горішки, вафлі

Універсальний рецепт «Майонезного тіста» – готую з нього завжди, коли треба приготувати у вафельниці : горішки, вафлі

Тісто це не тільки для віденських вафель стане в нагоді, але і для горішків, печива, кексів і інших десертів. Мені цей рецепт на майонезі дістався разом з радянською вафельницею. Дивно несподіваний подарунок – рецепт на ціннику. Спочатку я ігнорувала його, у мене на той час вже була горішниця, тому в таких виробах я розібралася. І навіть знайшла відмінний рецепт тіста. Але все ж, цікавість взяла “гору”. Приготувала «майонезні» вафлі, і була вражена, до чого ж вони вийшли смачними. Спробувала з цього тіста зробити горішки, і вони мені сподобалися, вони відмінно тримали форму, і з начинкою залишалися міцненькими. Пішла далі, дістала свої силіконові форми для печива. Випікала в духовці, і боялася, що не вийде. Але в підсумку вийшло ще смачніше, ніж з горішками. Тепер з усіма друзями ділюся цим чудовим рецептом. Правда, для духовки «приписувала» рецепт: випікати при 190 ⁰, ставити вже в розігріту духовку, випікати 7-10 хвилин.


Не бійтеся, що в рецепті багато жиру: і масло, і майонез. Вафлі виходять абсолютно не жирними, але дуже пухнастими, тісто зростає і розшаровується «на очах» ( вірніше, в руках: коли тримаєш ручки вафельниці, відчуваєш тиск, немов 2 половинки вафельниці намагаються розійтися в різні боки ). Крім того, з такого тіста вироби виходять ситними, їх багато не з’їси. Навіть у мого чоловіка-солодкоїжки не вийшло з’їсти більше 5 штук, мені ж вистачило 2.

Приготування:
1 ) Розтоплюємо масло.

2 ) В миску, де будемо готувати тісто відправляємо цукор, сіль, ванільний цукор і 2 яйця. Змішуємо всі ці продукти вінчиком, поки не отримаємо однорідну суміш.

3 ) Вливаємо в миску з рідкою основою розтоплене масло. Перемішуємо все, щоб з’єднати продукти.

4 ) Додаємо майонез. Перемішуємо вінчиком, щоб майонез розійшовся в рідкій основі.


5 ) В миску всипаємо порційно борошно. Після кожної частини борошно тісто перемішуємо вінчиком.

І так вводимо все борошно в 3-4 етапи. З останньою порцією борошна всипаємо в тісто розпушувач. Ось тепер перемішуємо тісто вінчиком сумлінно, щоб жодної грудочки не залишилося.

6 ) Тісто має бути не густим, але і не рідким. За консистенції воно майже таке ж, як і на оладки. Якщо тісто рідкувате, не тянеться ось такою широкою стрічкою, значить варто додати ще борошна. А занадто густе тісто можна розвести яйцем або навіть простою водою.

7 ) Випікаємо віденські вафлі хвилин 8-10 в духовці або ж, в вафельниці 3-4 хвилини.

І вафлі виходять всередині всі в дірочку, настільки пористі і ніжні.

Інгредієнти:
Борошно – 1,5 ст.;
Майонез – 4 ст. л.;
Яйця – 2 шт.;
Масло ( можна маргарин, але якісний, для  випічки ) – 50 гр;
Цукор – 1 / 4 ст. ( можна і більше, але це на любителя );
Розпушувач – 1 ч. л.
Ванільний цукор – 1 ч. л.;
Сіль – щіпка.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *