19 Вересня, 2024
Усіх українців попередили – з 17:00 до 22:00: заява Міненерго щодо вимкнення світла Screenshot

Усіх українців попередили – з 17:00 до 22:00: заява Міненерго щодо вимкнення світла

Міністерство енергетики України розповіло про відключення на 17 серпня

17 серпня в Україні відключення світла не планується. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

У Міненерго повідомляють, що тисячам українців, які залишилися без світла через обстріли російських окупантів, відновили енергопостачання. Також в Україні продовжують масово ремонтувати та відновлювати енергетичну інфраструктуру, готуючись до осені та зими

При цьому наголошується, що ситуація в українській енергосистемі залишається складною через бойові дії. В результаті обстрілів ми втратили 9 ГВт потужностей, що генерують.

Зокрема, лише минулої доби, 6456 українців, що залишилися без світла через обстріл, відновили енергопостачання. Наразі не вдалося підключити 488 населених пунктів.

Окупанти регулярно обстрілюють об’єкти енергосистеми. Приміром, на Донеччині в результаті обстрілу було відключено кабельну лінію та знеструмлено підстанцію. Наразі енергопостачання у цьому регіоні відновлено. А на Запоріжжі окупанти намагалися атакувати електропідстанції за допомогою безпілотника. На щастя, ніхто не постраждав через цю атаку пошкоджень немає.

За станом енергомереж Міненерго інформує, що на Хмельниччині відключалися дві повітряні лінії з технічних причин. Наразі харчування відновили. На Львівщині двічі ненадовго вимкнулася повітряна лінія, але відключень не було. У Закарпатській області знеструмлювалася підстанція. Усі об’єкти, які були підключені до неї, залишилися без енергії. Наразі енергопостачання відновлено. На Вінниччині одразу кілька підстанцій було відключено та побутові споживачі залишилися без світла. Наразі енергетики підключили цих споживачів до резервної схеми.

Міненерго наголошує, що українцям важливо економити електрику, щоб уникнути навантаження на енергосистему. Час-пік припадає на період з 7 години до 11 ранку та вечір з 17:00 до 22:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *