Я довго прожила в Польщі. За цей час я навчилася готувати кілька традиційних страв. Наприклад, заварний торт «Карпатка». Випічка невипадково носить таку назву. Поверхня десерту нагадує гори. Поєднання хрустких коржів з повітряним заварним кремом сподобається цінителям солодких страв.
за матеріалами Лебедине гніздо
Склад десерту
Для тіста використовується:
- Столова ложка цукрового піску.
- Чотири яйця.
- Приблизно 105 мл води.
- Молоко в такій же кількості.
- Не менш 90 г вершкового масла.
- Приблизно 150 г борошна.
До складу крему входить:
- Літр молока.
- Приблизно 250 г вершкового масла.
- Крохмаль в кількості 80 м
- Чотири яйця.
- Близько 200 г цукрового піску.
- Насіння ванільного стручка.
Для прикраси десерту використовується цукрова пудра. Для випікання коржів потрібно 3 ємності діаметром близько 22 см.
Рецепт польського десерту
Для тесту я з’єдную олію з молоком в каструлі. Додаю воду і цукровий пісок. Ставлю ємність на вогонь. Коли маса почне закипати, я додаю в неї борошно. Проварюю продукти, безперервно помішуючи їх дерев’яною ложкою. Коли з маси сформується щільний грудку, я прибираю посудину з плити.
Трохи остуджують тісто. Поступово додаю в нього яйця. Розтираю продукти до однорідного стану.
Три ємності для випічки застеляють пергаментом і покриваю олією. Розподіляю тісто по дну посудин. Випікаю коржі при температурі 190 градусів близько тридцяти хвилин.
У процесі приготування важливо не відкривати дверцята духовки. Інакше тісто може розвалитися. Готові коржі я витягаю з духовки і залишаю, щоб вони охололи. В цей час готую крем.
Яйця з’єдную з молоком, цукровим піском і крохмалем в каструлі. Перемішую інгредієнти. Ставлю посудину на вогонь. Доводжу масу до кипіння, безперервно помішуючи. Забираю каструлю з плити. Накриваю крем харчовою плівкою, остуджують. Додаю олію і розтираю компоненти міксером до утворення пишної маси білого кольору. Ретельно перемішую продукти. Крем повинен мати легку, повітряну текстуру.
Один з коржів покриваю половиною порції крему. Дістаю другий пласт тесту з ємності. Кладу його на поверхню крему. Змащую заварний масою.
Покриваю третім шаром тіста. Розміщую десерт в холодильну камеру на п’ять годин або на ніч. Перед подачею рівномірно посипаю торт цукровою пудрою.