Піца з кабачків чи овочева запіканка готується дуже просто. Не знадобиться навіть духовка. Піца виходить дуже соковита, ніжна та ароматна.
Нам знадобиться:
Кабачок – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
Солодкий болгарський перець – 2 шт.
Яйця – 3 шт.
Часник – 1 зубчик
Сметана – 2 ст.л.
Чорний перець за смаком
Кріп – 30 г.
Борошно – 3 ст.л.
Соняшникова олія для смаження.
Помідор – 1 шт.
Сир твердий – 40 г.
Покроковий рецепт приготування:
- Кабачок мию і натираю на великій тертці. У мене молодий кабачок, тому я не чищу його від шкірки. Якщо кабачок зрілий і в нього груба шкірка, то звичайно, її краще зняти.
- Натертий кабачок солю, перемішую і залишаю хвилин на 20, щоб виділився сік.
- Сік, що виділився, з кабачка віджимаю руками. Також можна віджати сік через сито чи марлю.
- Червоний солодкий перець мию та нарізаю дрібними кубиками. Відправляю перець до кабачків.
- Туди ж додаю яйця, часник натертий на дрібній тертці, сметану, сіль, перець та кріп. Все перешиваю.
- Потім додаю борошно і знову перемішую.
- На сковороду наливаю олію і нагріваю її.
- Щоб піца не прилипла до сковороди для страхування кладу на дно сковороди пергаментний папір вирізаний діаметром сковороди.
- Виливаю на сковороду кабачкове тісто і розрівнюю його рівним шаром. Накриваю кришкою і запікаю на маленькому вогні хвилин 20 до підрум’янювання боків.
- Як тільки боки піци стануть рум’яними, беру тарілку діаметром зі сковороду, змащую її олією. Акуратно накриваю цією тарілкою піцу. І, притримуючи тарілку, різко перевертаю сковороду. Так піца опиняється на тарілці. Потім піцу знову поміщаю на сковороду тільки іншою стороною. Знімаю пергаментний папір.
- Кладу на піцу часточки помідорів, посипаю сиром та зеленню. Накриваю кришкою і запікаю ще 2-3 хвилини і піца готова. Смачного!