Сьогодні хочу показати вам як я заготовляю кавуни на зиму, спосіб дуже простий, часу займає небагато, зберігаються такі кавуни в домашніх умовах, а взимку відкривши баночку отримуєш насолоду від смаку та аромату.
Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1,5 літра кожна:
Кавун
Перець горошком – 1/2 ч.л.
Запашний перець – 8 шт.
Насіння кропу – 1/2 ч.л.
Цукор – 2 ст.л.
Сіль – 1 ст.л.
Лимонна кислота – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Кавун ретельно миємо і нарізаємо шматочками з таким розрахунком, щоб вони поміщалися в банку (я люблю по більше і кірки не зрізаю).
- Банки (у мене дві 1,5 літрові, але краще взяти трьох літрову) ретельно миємо, стерилізувати не треба і до самого верху наповнюємо їх нарізаним кавуном.
- Потім заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин, потім воду виливаємо, вона нам більше не знадобиться.
- Додаємо в кожну банку перець горошком, запашний перець, насіння кропу, цукор, сіль, лимонну кислоту та заливаємо банки окропом.
- Закриваємо банки кришками, ретельно укутуємо та залишаємо на 24 години. Такі кавуни в банках зберігати можна в домашніх умовах, у прохолодне місце забирати не обов’язково