13 Вересня, 2025
У сезон слив завжди випікаю. Чудові рогалики з сливами – рецепт дуже смачної випічки.

У сезон слив завжди випікаю. Чудові рогалики з сливами – рецепт дуже смачної випічки.

Рогалики люблять в кожній родині. Така смакота завжди з’їдається з великим задоволенням. Існує безліч різних рецептів. Пропонуємо вам зробити їх зі сливами. Виходять вони пишними, ароматними, солодкими і мега смачними. Чаювання з такою смакотою буде чарівним. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Потрібні інгредієнти

160 мл молока
7 гр дріжджів
100 гр цукрового піску
4 яйця
125 гр вершкового масла
600 гр борошна
8 слив
1 чайна ложка кориці
дрібка солі
Рогалики з сливами: покроковий процес приготування

В першу чергу трохи нагріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Потім додаємо три яйця і 50 гр цукрового піску. Також відправляємо сюди топлене вершкове масло і щіпку солі.

Віночком все добре перемішуємо і частинами підсипаємо борошно. Замішуємо тісто. В результаті воно повинно бути м’яким і не липким.

Потім формуємо з нього кулю і відправляємо в окрему ємність. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин.

Після закінчення потрібного часу тісто має збільшитися в два рази. В результаті у нас вийде 16 рогаликів.

Вимиваємо сливи і видаляємо кісточки. Нарізаємо їх скибочками і присипаємо цукровим піском і корицею. Перемішуємо все і залишаємо поки осторонь.

Потім обминаємо тісто і ділимо його на 2 частини. Кожну з них розгортаємо в круглий пласт і ділимо на 8 частин.

Після чого на широку сторону кожної розміщуємо трохи сливи і звертаємо в рогалики.

Беремо деко і змащуємо його олією. Розміщуємо заготовки і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Після закінчення потрібного часу ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин.

Потім дістаємо готову випічку і залишаємо остигати. До чаювання подаємо в теплому вигляді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *