У приготуванні гречаної каші є чимало нюансів. Один із них пов’язаний із температурою води, в яку насипається крупа.
Усіх любителів вищезгаданого гарніру можна розділити на дві умовні групи.
Представники першої насипають гречку у холодну воду. А гурмани, які представляють другу групу, відправляють продукт у вже киплячу рідину.
Як правильно починати готувати гречану кашу
Як не дивно, правильними є обидва підходи. Але кожен – «по-своєму». Справа в тому, що треба враховувати кінцеву мету.
Якщо потрібно приготувати гречану кашу, що відрізняється м’якістю, ніжністю та однорідністю, то насипте крупу в холодну воду. А от якщо ви поставили собі за мету отримати розсипчастий гарнір, то гречка повинна опинитися в кип’ятку.
Страва вийде смачною і в першому, і в другому випадку. Різниця – у консистенції.
Таким чином, все просто: якщо любите однорідну гречку, то відправляйте крупу у воду низької температури, а якщо вам потрібен гарнір, що відрізняється розсипчастістю, спочатку нагрійте рідину