9 Серпня, 2025
У цьому рецепті секрет у маринаді. Пікантні помідори половинками на зиму.

У цьому рецепті секрет у маринаді. Пікантні помідори половинками на зиму.

Мариновані помідорки в банці на зиму, що може бути простіше, легше і смачніше. Цей рецепт у нас в сім’ї один із найулюбленіших, готується просто, зате результат виходить просто чудовий, апетитний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1.5 кг;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • оцет 9 %, 3 ст.л.
  • солодкий перець, морква, цибуля, гострий перчик по 1 шт.;
  • зелень.

Процес приготування

  1. У рецепті дано кількість продуктів із розрахунку на 1 літрову баночку, тому намагайтеся правильно розраховувати кількість солі та цукру, оцту на свою кількість консервації.
  2. Ви також можете використовувати приправу для консервації помідорів, такі сьогодні можна купити в магазині.
  3. Помідори ріжемо на дві частини та вирізаємо плодоніжки.
  4. Цибулю та моркву, солодкий перець ріжемо шматочками, зелень кладемо гілочками.
  5. Овочі із зеленню окрім цибулі, подрібнюємо за допомогою блендера.
  6. У стерилізовані банки кладемо на дно спеції, які ви використовуєте для консервації.
  7. Кладемо шар помідорів, потім цибулю, помідори і так заповнюємо всю банку.
  8. Заливаємо окропом, накриваємо стерилізованими кришками та залишаємо на 15 хвилин.

9. Зливаємо воду

10. У чисту воду в каструлі додаємо сіль та цукор, подрібнені овочі та приправу для консервації. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, вливаємо оцет, трохи кип’ятимо і розливаємо в банки

11. Кришки закручуємо, банки перевертаємо і накриваємо до остигання.

12. Зберігаємо помідори в коморі або підвалі

Томати будуть кисло-солодкими, ароматними, з пікантними нотками, така закуска вам точно сподобається і сподобається вашим гостям.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *