Мариновані помідорки в банці на зиму, що може бути простіше, легше і смачніше. Цей рецепт у нас в сім’ї один із найулюбленіших, готується просто, зате результат виходить просто чудовий, апетитний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 1.5 кг;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 3 ст.л;
- оцет 9 %, 3 ст.л.
- солодкий перець, морква, цибуля, гострий перчик по 1 шт.;
- зелень.
Процес приготування
- У рецепті дано кількість продуктів із розрахунку на 1 літрову баночку, тому намагайтеся правильно розраховувати кількість солі та цукру, оцту на свою кількість консервації.
- Ви також можете використовувати приправу для консервації помідорів, такі сьогодні можна купити в магазині.
- Помідори ріжемо на дві частини та вирізаємо плодоніжки.
- Цибулю та моркву, солодкий перець ріжемо шматочками, зелень кладемо гілочками.
- Овочі із зеленню окрім цибулі, подрібнюємо за допомогою блендера.
- У стерилізовані банки кладемо на дно спеції, які ви використовуєте для консервації.
- Кладемо шар помідорів, потім цибулю, помідори і так заповнюємо всю банку.
- Заливаємо окропом, накриваємо стерилізованими кришками та залишаємо на 15 хвилин.

9. Зливаємо воду
10. У чисту воду в каструлі додаємо сіль та цукор, подрібнені овочі та приправу для консервації. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, вливаємо оцет, трохи кип’ятимо і розливаємо в банки
11. Кришки закручуємо, банки перевертаємо і накриваємо до остигання.

12. Зберігаємо помідори в коморі або підвалі
Томати будуть кисло-солодкими, ароматними, з пікантними нотками, така закуска вам точно сподобається і сподобається вашим гостям.