7 Вересня, 2025
У цьому салаті, по особливому приготовленому, огірки збережуть свій свіжий свіжий смак.

У цьому салаті, по особливому приготовленому, огірки збережуть свій свіжий свіжий смак.

Цей салат я готую вже третій рік, а моя подруга робить його багато років. Вона мене переконала спробувати, і тепер цей рецепт міцно влаштувався у нашій родині! Аромат та свіжість цього салату просто чудові!

Покроковий рецепт приготування страви:
Для приготування беру два кілограми огірків. Підійдуть огірки будь-якого розміру, але, звичайно, краще використовувати молоді та свіжі. Нарізаю їх кільцями завтовшки приблизно 5-7 мм.

Три середні цибулини ріжу півкільцями. Особливо важливо, щоб цибуля була соковитою – це надасть салату додатковий смак.

Часник – ще один обов’язковий інгредієнт. Беру його близько 130 грамів і дрібно подрібнюю. Менше часнику брати не раджу, адже він не лише надає смаку, а й служить консервантом для салату.

Кріп у цьому рецепті просто необхідний. Його свіжий аромат надає страві неповторної нотки. Ретельно нарізаю пучок кропу.

Збираю салат: змішую огірки з цибулею, часником та кропом. Потім додаю 1,5 столові ложки солі (приблизно 35 грамів), а також 3 столові ложки цукру (близько 75 грамів, з невеликою гіркою). Вливаю 50 мл 9% оцту.

Добре перемішую всі інгредієнти, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Після цього накриваю салат кришкою та ставлю його в холодильник на 6 годин. Раніше я тримала його довше, але помітила, що шість годин цілком достатньо.

За цей час огірки виділяють багато соку, а аромат стає просто приголомшливим.

Тепер про банки та кришки. Я їх завжди стерилізую, щоб бути впевненою в якості заготівлі. Найчастіше роблю це над парою.

Викладаю салат у підготовлені банки, ущільнюючи його так, щоб не залишилося порожнеч, але без зайвого тиску. Заливаю соком, що виділився за час настоювання. Зазвичай його вистачає, але якщо трохи не вистачає, можна додати ложку кип’яченої води.

Смачні та ароматні огірочки готові! Зберігати їх потрібно у холодильнику. Термін зберігання – вся зима, якщо не з’їсте раніше! Я не роблю по 50 банок за раз, тому що у нас є й інші заготівлі, але цього салату вистачає на всю зиму. Спробуйте приготувати – не пошкодуєте! І пам’ятайте, що стерилізація банок та достатня кількість часнику – запорука успішного зберігання.

Ось що нам знадобиться:
Огірки – 2 кг
Цибуля – 3 середні цибулини
Часник – 130 г
Кріп – 1 пучок
Сіль – 1,5 ст.л
Цукор – 3 ст.л
Оцет 9% – 50 мл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *