У магазинах сьогодні продають концентрати таких знаменитих напоїв. Але ніхто не дасть гарантії, що вони складаються з якісних фруктів, ягід і ароматних трав. Набагато краще скористатися моїми рецептами і зробити натуральні і ароматні коктейлі на зиму.
Пише Скарбничка рецептів
Для приготування компоту з червоної аличі вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- алича, 2 кг;
- цукор, 180 г;
- кип’яток;
- банка 2л.
Для приготування абрикосового компоту:
- абрикоси, 7 шт;
- цукор, 1.5 склянки;
- лимон, 3 часточки;
- м’ята, 3 стебла;
- кип’яток;
- банка 3 л.
Для приготування компоту з персиків:
- персики, 5 шт;
- апельсин, 2 скибочки;
- цукор, 1.5 склянки;
- кип’яток;
- банка 3 л.
Для приготування яблучного компоту:
- яблука, 5 шт;
- лимон, 4 часточки;
- м’ята, 4 стебла;
- цукор, 1.5 склянки;
- кип’яток;
- банка 3 л.
Для приготування компоту із черешні:
- черешня, 2 склянки;
- цукор, 1.5 склянки;
- кип’яток;
- банка 3 л.
Процес приготування
Всі рецепти готуємо однаково.
У чисті банки розкладаємо всі фрукти і ягоди, додаємо, де необхідно м’яту, часточки лимона або апельсина, всипаємо цукор і заливаємо кип’ятком.
У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, накриваємо їх кришками і наливаємо в ємність гарячу воду по шийки банок.
Стерилізуємо протягом 15 хвилин після того, як вода в каструлі закипить, виймаємо банки, щільно закручуємо кришками.
Перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.
Зберігати такі компоти можна в підвалі або в коморі.
Коктейлі получаються ароматними і смачними, корисними Кількість цукру можна регулювати на свій смак.
