5 Січня, 2025
Холодний салат з курячої печінки з грибами.

Холодний салат з курячої печінки з грибами.

Дуже простий та неймовірно смачний  салат. Він дуже поживний і ним можна перекусити навіть днем, а якщо гарно оформити, то буде чудовим частуванням для святкового столу.

Чому холодний? Найсмачніший салат із печінки та грибів саме холодний, тому до того, як накладати по тарілках краще тримати його в холодильнику.

Інгредієнти:
200 г курячої печінки;
180-200 грам грибів (свіжі або мариновані печериці);
Одна середня морква;
Одна цибулина;
Пів банки горошку;
Трохи свіжої петрушки;
Сіль за смаком та  майонез для заправки.
Ділюся рецептом приготування:
Печінку промити, обрізати, якщо є дрібні жилки, плівочки. Нарізати шматочками. Обсмажуємо її в сковорідці з олією, на вогні трохи більше середнього протягом 7-8 хвилин. Наприкінці смаження трохи солимо. Потім перекладаємо у тарілку.

Нарізані пластинками гриби також обсмажуємо на цій же сковорідці.

Потім потрібно трохи обсмажити цибулю з дрібнопорізаною морквою (або натертою на великій тертці). Обсмажити трохи, щоб вони не стали занадто м’якими.

Охолоджені інгредієнти, перекладаємо в салатник.

Додаємо зелений горошок, дрібнонарізану петрушку. За смаком підсолюємо, заправляємо майонезом. Перемішуємо та накривши кришкою ставимо в холодильник.

Салат охолоне, просочиться і стає дуже смачним.

Легко, ситно та смачно. Бажаю всім приємного апетиту!
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *