Я хочу запропонувати вам приготувати м’яке медове печиво – ароматне, рум’яне, трохи хрустке зовні і ніжне всередині. Готується воно без клопоту, з найпростіших інгредієнтів. Смачна випічка до чаю з незвичайною формою, яка робиться дуже легко.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецепта
Обов’язково потіште своїх рідних такою випічкою!
Інгредієнти для приготування:
- Масло вершкове – 50 г
- Куряче яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Борошно – 200 г
Приступаємо до приготування медового печива
У миску розбиваємо одне яйце, додаємо мед і віночком розтираємо.
Далі вливаємо розтоплене вершкове масло (тільки не гаряче), всипаємо цукор, ще можна додати трохи ваніліну за смаком і знову перемішуємо.
Тепер просіюємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо м’яке, піддатливе тісто. Муки може знадобитися трохи більше, але буквально на дві столові ложки.
Готове тісто загортаємо в харчову плівку або кладемо в мішечок і прибираємо на 15 хвилин в холодильник.
Через 15 хвилин дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо в не надто тонкий джгут.
Нарізаємо невеликими шматочками, трохи більше волоського горіха і кожен шматочок скачуємо в злегка довгасту кульку.
Тепер тупим боком ножа робимо неглибокі насічки, а краї овалу скріплюють між собою, виходять дуже красиві “черепашки”.
Підготовлене печиво перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
І відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, десь на 25-30 хвилин. І при бажанні, трохи остигле печиво можна посипати цукровою пудрою. Готуйте, пробуйте, приємного вам чаювання!