22 Листопада, 2024
Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Я хочу запропонувати вам приготувати м’яке медове печиво – ароматне, рум’яне, трохи хрустке зовні і ніжне всередині. Готується воно без клопоту, з найпростіших інгредієнтів. Смачна випічка до чаю з незвичайною формою, яка робиться дуже легко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецепта

Обов’язково потіште своїх рідних такою випічкою!

Інгредієнти для приготування:

  • Масло вершкове – 50 г
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 200 г

Приступаємо до приготування медового печива

У миску розбиваємо одне яйце, додаємо мед і віночком розтираємо.

Далі вливаємо розтоплене вершкове масло (тільки не гаряче), всипаємо цукор, ще можна додати трохи ваніліну за смаком і знову перемішуємо.

Тепер просіюємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо м’яке, піддатливе тісто. Муки може знадобитися трохи більше, але буквально на дві столові ложки.

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Готове тісто загортаємо в харчову плівку або кладемо в мішечок і прибираємо на 15 хвилин в холодильник.

Через 15 хвилин дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо в не надто тонкий джгут.

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Нарізаємо невеликими шматочками, трохи більше волоського горіха і кожен шматочок скачуємо в злегка довгасту кульку.

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Тепер тупим боком ножа робимо неглибокі насічки, а краї овалу скріплюють між собою, виходять дуже красиві “черепашки”.

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Підготовлене печиво перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

І відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, десь на 25-30 хвилин. І при бажанні, трохи остигле печиво можна посипати цукровою пудрою. Готуйте, пробуйте, приємного вам чаювання!

Хочете щось приготувати до чаю: тоді ділюся рецептом смачного медового печива

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *