У нашій родині цей салат давно всі полюбили, та й гості наминають за обидві щоки. Думаю і вам він полюбиться.
Нам знадобиться:
Капуста – 2 кг
Болгарський перець – 2 шт
Помідори – 3 шт
Морква – 2 шт
Цибуля – 2-3 шт
Цукор -1/3 склянки
Оцет 9% – 5 ст.л.
Соняшникова олія – 1 склянка (можна нерафіновану)
Сіль -2.5 ст.л.
Часник – 4-6 зубчики (можна без нього)
Покроковий рецепт приготування:
Капусту шаткуємо не грубо, додаємо половину солі і добре її мнем, капуста дасть сік і зменшиться в об’ємі.
Болгарський перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на грубій терці, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, помідори тонкими часточками.
Все додаємо до капусти і солимо рештою сіллю (можна по перчити це на любителя) добре перемішуємо руками.
В цукор додаємо оцет, перемішуємо і заливаємо цим овочі, потім додаємо олію і ще раз перемішуємо. Ставимо нашу капусту під вантаж на годину.
Далі розкладаємо салат по стерильним баночках і рівномірно заливаємо їх соком який дали овочі.
Прибираємо баночки з капустою в холодильник (якщо ви не любите багато рідини в капусті, то можна залити тільки капусту). У мене вийшло 4 баночки по 0.5 л