25 Липня, 2025
Хочу поділитися простим і смачним рецептом легкої вечері. Усе з доступних сезонних продуктів.

Хочу поділитися простим і смачним рецептом легкої вечері. Усе з доступних сезонних продуктів.

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 шт. (500 г)
  • Капуста молода 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. (150 г)
  • Морква 1 шт. (150 г)
  • Вода холодна (за потребою) 100 мл
  • Олія 2 ст. л.
  • Томатне пюре 150 гр
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Два невеликі молоденькі кабачки, соковиті, ніжні, чистити їх не стала, просто нарізала середніми шматочками. Якщо хочете – можна й кружальцями різати, тут як зручно.

Ще беру пів кілограма молодої капусти, нашаткувала її досить дрібно. Одну велику цибулину порізала кубиком.

Середню морквину натерла на великій тертці. Ставлю каструлю на плиту, вливаю 2 столові ложки олії.

Кабачки обсмажую перші, хвилин 5-7 на середньому вогні, постійно помішую. Вони мають стати яскраво-зеленими і трохи м’якшими.

Далі додаю цибулю, трохи тушкую до прозорості, потім моркву, ще хвилин 5. Якщо овочі не пустили сік, вливаю 100 мл холодної води.

Тепер черга капусти – викладаю її зверху, ще не перемішую. Накриваю кришкою і тушкую 2-3 хвилини, поки вона не просяде.

Потім усе обережно перемішую, і нехай ще тушкується 5 хвилин. Додаю 150 г томатного пюре, 1 чайну ложку солі, стільки ж цукру, трохи чорного перцю – за смаком. Добре перемішую.

Якщо замість пюре берете томатну пасту, вистачить 1 столової ложки, але тоді долити ще пару ложок води. Можна й готовий томатний соус – десь 2 ложки.

Після того, як все перемішала, знову накриваю каструлю і на маленькому вогні даю ще кілька хвилин протушитися. Усе, страва готова.

Подавати можна одразу – вона соковита, ароматна, а овочі залишаються з легкою приємною хрустинкою.

Особливо смакує зі сметанкою або шматочком хліба. Підійде, як гарнір до м’яса чи риби, а може бути й самостійною стравою.

Це один із тих рецептів, які не набридають. Готується швидко, а результат завжди радує – смачно, просто і дуже по-домашньому.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *