ІНГРЕДІЄНТИ:
На 1 банку 1 л:
– 3 кг кабачка (бажано молодого і без насіння);
– 2 зубчики часнику;
– 1 лавровий лист;
– 4 смужки моркви
– 2 зерна запашного перцю;
– 5 зерен чорного перцю;
– кілька гілочок кропу і петрушки;
– 1 столова ложка солі (з кінчиком);
– 1 ложка цукру;
– 1 столова ложка оцту 9%;
– 1 щіпка лимонної солі (за бажанням).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Для початку кабачок і моркву наріжте такими смужками вздовж. Також підготуйте решту інгредієнтів.
2. Візьміть чисту і суху банку об’ємом 1 л і додайте в її основу зелень, часник і спеції. Потім начинити його смужками кабачка і моркви. У вільні місця між овочами можна додати кілька гілочок зелені.
3. У мене було 3 кг кабачків, а вийшло 5 банок по 1 л.
4. Залийте банки окропом і закрийте їх кришками. Залиште їх на столі на 20-25 хвилин.
5. У каструлі вже трохи води, залийте водою з банок і доведіть все до кипіння. Після того, як вода закипить, знову заливаємо нею банки і залишаємо на столі на 30-35 хвилин.
6. Злийте воду з банки назад в каструлю. Додайте сіль на кожну банку і 1 щіпку лимонної солі (для кольору, і на всю кількість рідини, а не на кожну банку). Нехай закипить. Тим часом додайте цукор і оцет безпосередньо в банки. Потім заливаємо їх киплячим розсолом.
7. Щільно закрити банки кришками і перевернути догори дном. Дайте їм повністю охолонути під теплою ковдрою. Після цього приберіть їх у комору. Насолоджуйтеся отриманими зимовими кабачками з величезним задоволенням!