Ось що нам знадобиться:
1 кг огірків;
1 л мінеральної газованої води;
5 зубчиків часнику;
1 пучок свіжого кропу;
сіль за смаком.
Покроковий рецепт приготування страви:
Огірки потрібно помити і якщо вони великі, можна нарізати, якщо дрібні – краще солити повністю.
Потім частину овочів складають у каструлю або миску, а зверху посипають посіченим кропом та нарізаним часником.
Часник не варто подрібнювати через прес, а саме нарізати, щоб овоч віддавав свій сік та аромат протягом усього засолювання.
Потім поверх зелені викладають огірки, що залишилися.
Після цього залишиться підготувати розсіл. Для цього газовану воду за смаком змішують із сіллю та заливають нею огірки.
Накриваємо заготівлю тарілкою та прибираємо в холодильник на 12 годин. Вийдуть соковитими і хрусткими навіть у грудні. Смачного