Представляємо вашій увазі рецепт заготовки хрустких огірочків. Він дуже простий, але вимагає швидкості. За чверть години можна закатати кілька трилітрових банок. Особливо гарний цей рецепт для тих, у кого постійно зриваються кришки. Банки простерилизуйте в духовці. Відправляємо кілька штук туди, включаємо її і, як тільки вона набирає 150 градусів, вимикаємо. Через 15 хвилин дістати їх. За цим рецептом огірочки виходять кисло-солодкого засолу, ароматні і дуже хрусткі.
Потрібні інгредієнти для маринаду
вода – 1 л
сіль – 1 столова ложка
цукровий пісок – 2 столові ложки
чорний перець – 4 горошка
гвоздика – 2 бутона
лавровий лист – 1 шт
кріп
Консервація огірків, покроковий процес приготування
В першу чергу наливаємо воду в дві каструлі і ставимо на вогонь. Одна буде для маринаду, друга – для огірків.
Коли вода закипає в першу закидаємо всі інгредієнти для маринаду, а в другу кладемо наш зелений овоч.
Огірки повинні варитися 5-7 хвилин. Цього часу достатньо для того, щоб з них пішли всі шкідливі мікроби і вони не встигли розм’якшитись.
Після закінчення цього часу дуже швидко перекладаємо їх в стерильну банку. А в цю ж киплячу воду закидаємо другу партію овочів.
Заливаємо банку маринадом, який вже мав закипіти, додаємо половину чайної ложки оцтової есенції (на 3-х літрову банку). Після чого закатуємо її і перевертаємо. Потім вкутуємо в тепло і залишаємо до повного охолодження.
Правильність приготування можна перевірити за кольором огірків. Якщо вони стали оливковими, значить все вийшло.