Інгредієнти:
На дві банки об’ємом 0,5 літра кожна:
- Червона цибуля – 3 шт.
- Солодкий перець – 3 шт.
- Свіжий кріп.
- Часник – 6 зубчиків.
- Гострий стручкової перець – 1 шт.
- Олія – 4 ст. л.
Для маринаду: - Вода – 1 літр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Коріандр – 1/2 ч. л.
- Перець горошком – 1/2 ч. л.
- Мед – 1/2 ч. л.
- Оцет 9% – 50 мл.
Приготування: - У каструлю наливаємо один літр води, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, коріандр, перець горошком, мед, 9% оцет, все перемішуємо, доводимо до кипіння і остуджуємо.
- Беремо дві банки об’ємом 0,5 літра кожна і викладаємо в них шарами червону цибулю нарізану півкільцями, солодкий болгарський перець нарізаний тонкою соломкою, нарізаний свіжий кріп, часник нарізаний пластинами і дрібно нарізаний гострий стручкової перець.
- Наливаємо в кожну банку по дві столових ложки олії, підготовленим маринадом, закриваємо кришками і прибираємо в холодильник на 12 годин.
- Через дванадцять годин закуска готова, її можна подавати до столу.
Смачного!