Маринад незвичайний і огірочки виходять у ньому пікантні, хрусткі та дуже смачні. У мене справжній бум на рецепт цих огірочків. Усі, хто одного разу спробував їх, обов’язково готують!
Інгредієнти:
На 2 літрові баночки:
- Огірки – 1кг – 1,100 кг
- Часник – 6 зуб.
- Кріп – парасольки з насінням (можна зелень кропу)
- Перець чорний горошок – 6-8 шт.
- Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
Маринад (на 2 літрові банки):
- Вода – 900 мл
- Сіль – 30 г
- Цукор – 160 г
- Кетчуп Чилі – 125 мл
- Оцет 9% – 40 мл
Приготування:
Спершу добре мию баночки, чисті до блиску. Так само мию огірочки й залишаю їх полежати в холодній воді з 1 годинку, тоді вони ще хрумкіші будуть.
У чисті банки кладу на дно по кілька зубчиків часничку, парасольки кропу та по жменьці перцю — чорного й духмяного. Тепер беру огірки і викладаю в банки. Стараюсь укладати щільненько. Зверху ще додаю трохи кропу й часничку. Обережно заливаю банки окропом. Накриваю кришками й даю постояти 10 хвилин.

Потім зливаю воду з обох банок у каструлю. Даю їй закипіти й знову заливаю банки. І знову 10 хвилин постояти. Я використовую подвійне заливання — так огірочки краще прогріваються, але не переварюються.
Маринад:
А з тієї води, яку вдруге злила, я варю маринад. Додаю туди сіль, цукор, кетчуп. Коли закипить, вливаю оцет. Гарячим маринадом одразу заливаю огірочки й швидко закручую кришки.

Перевіряю, чи добре схопились кришки і загортаю у ковдру, щоб повільно вистигали. Ну от і все, огірочки готові! Хрумкі, ароматні, з приємною кисло-солодкою ноткою й легкою перчинкою.
