Рецепт приготування:
– 2 кг баклажан розрізати вздовж і відварити у киплячій воді 7-9 хвилин під кришкою. Я варю по 3 штучки. Не переваріть у кашу!!!, вони потім дійдуть. Дістати та охолодити.
– 5 шт болг. перцю нарізати соломкою
– 4 середні цибулини нарізати півкільцями (в ідеалі червона цибуля)
– 3 великі моркви на тертці (в ідеалі – на корейській)
– 2 середні голівки часнику нарізаємо тонкими слайсами (ми любимо багато часнику в цьому салаті, а ви дивіться на свій смак
– 1 гострий перчик тонко нарізати
– 1 склянка (250 мл) олії
– 2 стол ложки солі
– 4 стол ложки цукру
– 150 мл 9% оцту
Я додаю багато кінзи, якщо не любите, замініть на петрушку.
Баклажани, що остигли, нарізаємо не дрібно ~ 2× 2 см. Всі інгредієнти добре перемішуємо
і розкладаємо в чисті банки. Прибираємо в холодильник. Зберігається така закуска до 3-4 місяців
Я за осінь готую рази три цю порцію.
Друзі, добу даємо просочитися і вітамінізуємося сирими сезонними овочами.