17 Липня, 2025
Це капсула часу для часнику: не сохне, не в’яне, не проростає і не гниє до наступного сезону.

Це капсула часу для часнику: не сохне, не в’яне, не проростає і не гниє до наступного сезону.

Сьогодні я хочу розповісти про свій спосіб зберігання часнику. У ньому немає нічого складного і додаткових ресурсів не потрібно, наприклад, солі та борошна.

Але є один мінус – цей спосіб не призначений для зберігання великої кількості часнику. Але моїй сім’ї достатньо. Часник зберігається свіжим до травня літа. А якщо пощастить, то й до врожаю.

Зберігається у мене часник у горщику з глини. І все.

Коли я була у черговій поїздці, то придбала цей глиняний горщик. Найпростіший, наш народний. Правда, тоді я не думала, як його використовуватиму. Горщик досить місткий – на три літри.

З’ясувалося, що для приготування він не підходить, тому що не глазурований і великий. І я його поставила на підвіконня як декор, адже подіти його не було куди.

І коли ми зібрали врожай часнику, то я його склала в горщик, щоб він без діла просто так не стояв. І забула.

Згадала я про часник у горщику, коли вже була весна, а останній часник згнив у холодильнику. відкрила горщик, зазирнула і моєму подиву не було межі – часник був неначе щойно зібраний з грядки. Жодних ознак в’янення, всі головки міцні та тугі. Навіть коріння не пустив.

Поступово ми використовували його до нового врожаю. Цієї зими горщик стояв на вікні.

Я не знаю точно, в чому полягає такий чудовий результат. Можливо, через те, що глина дихає і підтримує мікроклімат, який підходить часнику. До того ж, на підвіконні прохолодно.

Я спробувала зберігати часник у глазурованому горщику, але він швиденько загнив. Тому горщик, який покритий глазур’ю, не підходить для цього.

У трилітровий горщик уміщається чимало часнику. Ми його починаємо використовувати у лютому-березні, коли решта часнику вже перестав зберігатися.

Ось так звичайний глиняний горщик став для нашої родини паличкою-виручалочкою у збереженні часнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *