7 Вересня, 2025
Це найсмачніший маринад для лісових грибів: маслюки, опеньки та інші будуть неймовірно смачними.

Це найсмачніший маринад для лісових грибів: маслюки, опеньки та інші будуть неймовірно смачними.

У сезон грибів потрібно обов’язково законсервувати кілька баночок дарів лісу. Рекомендуємо ознайомитись з маринадом, який ідеально підійде до всіх типів грибів. Вони будуть смачними, ароматними і хрусткими. Швидше записуйте рецепт.

Покроковий рецепт приготування страви:
Очистіть і наріжте гриби невеликими шматочками.

Відваріть гриби у воді, додавши 30 г солі, до повного приготування. У процесі не забувайте забирати піну. За 5 хвилин до кінця приготування опустіть у воду кріп.

Коли гриби опустяться на дно, злийте з них воду.

Приготуйте маринад закип’ятивши у воді всі спеції, крім оцту та часнику.

Після цього додайте гриби, і порізаний часник.

Проваріть хвилин п’ять, додайте оцет, зачекайте хвилину і приступайте до закатування.

Розкладіть гриби в стерилізовані банки і закрийте кришками. Смачного!

Ось що нам знадобиться:
Гриби лісові, або печериці – 2000 грам;
Питна вода – 1000 мл;
Білий цукор – 30 грам;
Часник – 3 зубчики;
Сіль – 90 грам;
Чорний перець – 5 горошин;
Запашний перець – 2 горошини;
Лавровий лист – 3 шт.;
Парасольки кропу – 2 шт.;

Оцет – 45 мл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *