Рецепт цікавий, сподіваюся і вам сподобається!
Інгредієнти
На півлітрову банку:
- огірки – ~300 г
- часник – 1-2зуб.
- перець чорний – 3-4 горошин
- кріп
- петрушка
- хрін
- лимонна кислота – 1/4 ч. л.
Маринад:
- вода – 1 л
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
Приготування:
Огірки замочую в холодній воді на 3-6 годин. Банки миємо і сушимо.
На дно кожної кладемо парасольку кропу, гілочку петрушки і листочок або корінь хрону.
В кожну банку додаємо 1-2 зубчики часнику, кілька горошинок чорного перцю і за бажанням пів чайної ложки гірчиці. Можна і без неї.

Обрізаємо кінчики огірків, щоб краще просолилися і викладаємо у банки
На кожну півлітрову банку кладу четверту частину чайної ложки лимонної кислоти.
Для маринаду, до води додаємо дві ложки цукру і столову ложку солі. Доводимо до кипіння і гарячим заливаємо огірки, щоб повністю покрити.

Закриваємо кришками і ставимо стерилізувати. У каструлю на дно кладу рушник, ставлю банки і заливаю теплою водою по плечики
Зверху на кришки можна покласти невеликий прес тарілочку чи склянки з водою.
Від моменту закипання стерилізую півлітрові банки 10 хвилин. Потім герметично закручую, перевертаю і закутую.
Смачного!
