6 Листопада, 2024
Це найсмачніший рулет з маком, який я їла. Пробувала безліч рецептів, і всі не виходили. То тріскає, то тісто сирувате, важке, або мак занадто мокрий. З цим рецептом у мене нарешті вийшов ідеальний рулет

Це найсмачніший рулет з маком, який я їла. Пробувала безліч рецептів, і всі не виходили. То тріскає, то тісто сирувате, важке, або мак занадто мокрий. З цим рецептом у мене нарешті вийшов ідеальний рулет

Ще з дитинства люблю макові рулети, пробувала безліч рецептів, але нічого не виходило. То тріскає, то тісто сирувате, важке, або мак занадто мокрий. З цим рецептом у мене нарешті вийшов ідеальний рулет. Можна сказати, що це не маковий рулет, а мак рулетований. Начинки так багато і все настільки смачно, що словами не передати.

Пише Українці Сьогодні

Пропоную і Вам спекти свій ідеальний маковий маківник.

Необхідні інгредієнти:

  • Борошно – 250 г.
  • Дріжджі сухі – 3 г.
  • Молоко тепле – 100 мл.
  • Ряжанка – 50 мл.
  • Яйця – 1 шт (+1 для змащування).
  • Цукор – 40 г.
  • Масло – 25 г.
  • Сіль – щіпка.

Начинка:

  • Мак – 200 г.
  • Цукор – 50 г.
  • Варення густе – 1 ст.  л.
  • Молоко – 150 мл.

Покроковий рецепт приготування:

Готуємо опару. В теплому молоці розводимо дріжджі, столову ложку цукру і 2 столові ложки борошна. Ставимо в тепле місце на 10 хвилин приблизно, щоб маса утворила так звану «шапку».

Збиваємо яйце вінчиком з цукром що залишився, щіпкою солі, додаємо опару, ряжанку і масло кімнатної температури. Частинами вводимо борошно (може піти трохи більше ніж в рецепті вказано) і замішуємо еластичне тісто.

Тісто поміщаємо в посуд, накриваємо харчовою плівкою та ставимо в тепле місце щоб «зійшло». Коли тісто буде готове, розкачуємо його товщиною 0,5 см, розподіляємо начинку і завертаємо в тугий рулет.

Накриваємо полотенцем і відставляємо на деякий час щоб знову підійшло. Перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока і випікаємо при 170-180 градусах до готовності

Готуємо начинку:

Змішуємо мак, цукор, молоко, та варимо під кришкою на повільному вогні до повного випарування всієї рідини. (Приблизно 30 хвилин).

Перетираємо мак в комбайні, ступці, м’ясорубці або іншим зручним для Вас способом до появи білого молочка. Перетирати обов’язково. Додаємо варення, перемішуємо та охолодженим споживаємо на здоров’я.

Вихід – 1 великий або 2 менші.

Рецепт – Julija Simonchuk.

Фото Рецепт – Julija Simonchuk.

Смачного вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *