26 Липня, 2025
Це саме ті медові помідори. Без стерилізації, пробуєш і не відірватися, дуже смачні.

Це саме ті медові помідори. Без стерилізації, пробуєш і не відірватися, дуже смачні.

Багато років ми закручуємо помідори за цим рецептом. Сказати, що він у нас найходовіший, не можу, але баночок 6-7 закриваємо обов’язково. Заготівля особливо подобається тим, хто любить солодкуватий смак. Крім солодощів тут є приємний медовий присмак і аромат, що з помідорами поєднується ідеально!

Готуються такі помідори максимально просто, немає ні зайвого клопоту, ні якихось складнощів. І, ще один плюс у скарбничку – це зберігання при кімнатній температурі. Баночки відмінно “зимують” у звичайній шафі, я їх саме там і зберігаю. Якщо рецепт вам у новинку, закатайте кілька баночок хоча б на пробу, не маю сумніву, що сподобається!

Список інгредієнтів:
Помідори сливоподібні – близько 1,8 кг.
У кожну баночку:

Листя смородини – 1 шт.
Парасольки кропу
Часник – 2-3 зубчики
Маринад на 1,5 л. води:

Сіль – 40 г.
Мед – 90 г.
Чорний перець горошком – щіпка
Оцет 9% – 20 мл.
З цієї кількості інгредієнтів виходить три літрові баночки

Приготування:
У сухі чисті баночки закладаємо листя смородини та парасольку кропу.

Помідори ретельно промиваємо, за допомогою звичайної зубочистки робимо 5-6 проколів в області плодоніжки та щільно укладаємо у банки.

Помідори я беру сливоподібні, вони добре тримають форму і, за рахунок проколів, добре просочуються маринадом.

У кожну баночку також закладаємо 2-3 зубчики часнику у пластинах.

Часник, до речі, теж дуже смачний виходить, з’їдається разом із помідорами за милу душу)

Доверху заливаємо банки окропом, прикриваємо кришками і залишаємо рівно на 20 хвилин. Заливаємо поступово та акуратно, щоб банки не лопнули.

Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, додаємо чорний перець горошком, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню.

У гарячий маринад вливаємо 9% оцет, додаємо мед, ретельно перемішуємо до його повного розчинення, потім повертаємо каструлю на вогонь, доводимо до перших бульбашок і відразу ж прибираємо з плити.

Розливаємо гарячий маринад по банках, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і ставимо під шубу до повного остигання.

Після остигання прибираємо банки на зберігання в шафу або комору, вони добре стоять навіть при кімнатній температурі.

А відкривати і пробувати я рекомендую не раніше, ніж через місяць, а краще набратися терпіння на всі півтора, за цей час помідори як слід промаринуються і насититься ароматним маринадом.

Ми знімали пробу майже через місяць і помідори вже були дивовижні! Форму зберегли на всі 100%, нижче на фото це добре видно. Насамкінець я ще раз порекомендую зробити хоча б на пробу, ну дуже смачні помідорчики!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *