5 Грудня, 2024
Це точно найніжніший “Наполеон”! Тонкі, хрусткі коржі і дуже смачний крем “Пломбір”

Це точно найніжніший “Наполеон”! Тонкі, хрусткі коржі і дуже смачний крем “Пломбір”

Найніжніший «Наполеон»: хрусткі коржі та крем «Пломбір» — рецепт, який вас підкорить

Сьогодні я поділюся з вами рецептом неймовірно смачного торта «Наполеон», який буквально тане в роті. Тонкі, хрусткі коржі доповнює ніжний крем «Пломбір», створюючи неповторну симфонію смаків. Цей торт стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу і підкорить серця всіх ласунів.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 400 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 1 яйце
  • Щіпка солі

Для крему:

  • 400 мл молока
  • 200 г цукру
  • 40 г крохмалю
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 200 мл вершків (33%)

Приготування:

Тісто

  1. У глибоку миску просійте борошно. Додайте холодне вершкове масло, натерте на тертці, і розітріть руками до крихти.
  2. У окремій мисці збийте яйце зі сметаною і сіллю. Додайте цю суміш до крихти з масла та борошна і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким і еластичним.
  3. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 180°C.
  5. Розділіть тісто на 10-12 частин. Кожну частину розкачайте в тонкий корж.
  6. Випікайте коржі протягом 7-10 хвилин до золотистого кольору.
  7. Обріжте краї коржів, щоб вони були однакового розміру.

Крем:

  1. У каструлі змішайте молоко, цукор і крохмаль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
  2. Зменшіть вогонь і варіть протягом 2-3 хвилин, поки крем не загусне.
  3. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  4. В окремій мисці збийте яйце з вершковим маслом до однорідної маси.
  5. Додайте цю суміш до охолодженого крему і добре перемішайте.
  6. Збийте вершки до стійких піків і акуратно введіть їх у крем.

Збірка торта:

  1. На тарілку викладіть один корж і змастіть його кремом.
  2. Повторіть цю процедуру з усіма коржами, формуючи торт.
  3. Обмажте верх і боки торта кремом.
  4. Прикрасьте торт за бажанням: тертим шоколадом, горіхами, кокосовою стружкою або свіжими ягодами.
  5. Відправте торт в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Подавайте торт «Наполеон» до столу і насолоджуйтесь його неймовірним смаком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *