Найніжніший «Наполеон»: хрусткі коржі та крем «Пломбір» — рецепт, який вас підкорить
Сьогодні я поділюся з вами рецептом неймовірно смачного торта «Наполеон», який буквально тане в роті. Тонкі, хрусткі коржі доповнює ніжний крем «Пломбір», створюючи неповторну симфонію смаків. Цей торт стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу і підкорить серця всіх ласунів.
Інгредієнти:
Для тіста
- 400 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 1 яйце
- Щіпка солі
Для крему:
- 400 мл молока
- 200 г цукру
- 40 г крохмалю
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 200 мл вершків (33%)
Приготування:
Тісто
- У глибоку миску просійте борошно. Додайте холодне вершкове масло, натерте на тертці, і розітріть руками до крихти.
- У окремій мисці збийте яйце зі сметаною і сіллю. Додайте цю суміш до крихти з масла та борошна і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким і еластичним.
- Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розділіть тісто на 10-12 частин. Кожну частину розкачайте в тонкий корж.
- Випікайте коржі протягом 7-10 хвилин до золотистого кольору.
- Обріжте краї коржів, щоб вони були однакового розміру.
Крем:
- У каструлі змішайте молоко, цукор і крохмаль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть протягом 2-3 хвилин, поки крем не загусне.
- Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
- В окремій мисці збийте яйце з вершковим маслом до однорідної маси.
- Додайте цю суміш до охолодженого крему і добре перемішайте.
- Збийте вершки до стійких піків і акуратно введіть їх у крем.
Збірка торта:
- На тарілку викладіть один корж і змастіть його кремом.
- Повторіть цю процедуру з усіма коржами, формуючи торт.
- Обмажте верх і боки торта кремом.
- Прикрасьте торт за бажанням: тертим шоколадом, горіхами, кокосовою стружкою або свіжими ягодами.
- Відправте торт в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився.
Подавайте торт «Наполеон» до столу і насолоджуйтесь його неймовірним смаком