Нескладний у приготуванні рецепт печінки, вартий того, щоб витратити на нього трохи часу. Страва виходить ситною, цікавою і дуже смачною.
Всі продукти добре поєднуються та доповнюють один одного.
Інгредієнти:
Приблизно 400 г курячої печінки;
1 цибулина та 1 морквина;
4-5 ложок сметани;
200 г нових печериць;
Шматочок грам 50 твердого сиру;
Сіль за смаком перець.
Жодних спецій у цьому рецепті я особисто не додаю. Тож у цьому питанні орієнтуйтеся на свій смак.
Ділюся рецептом приготування:
Все треба підготувати. Гриби промити, видалити плівочки і нарізати, як вам більше подобається, шматочками або пластинками. Морквина тереться на тертці, але можна і шматочками нарізати, цибуля нарізається чверть кільцями. Сир тремо на тертці. Печінку промити, нарізати невеликими шматочками.
Ось тепер можна починати готувати. Розігріваємо сковорідку з олією. Висипаємо цибулю, обсмажуємо її 3 хвилини, досипаємо моркву, перемішуємо і на середньому вогні просмажуємо хвилин 10, щоб вони почали злегка “зарум’янюватися”.
Тепер додаємо нарізану печінку і перемішавши смажимо хвилин 10-15.
Засипаємо печериці, солимо і також просмажуємо кілька хвилин.
Додавши сметану і сир, можна ще трохи підсолити, поперчити, добре перемішати і накривши кришкою, зробити вогонь трохи менше середнього. Так протушкувати все протягом 20-25 хвилин.
Ароматна печінка з грибами підійде до будь-якого гарніру.
Упевнена, вам сподобається. Всім бажаю приємного апетиту!
Джерело