Чого тільки не додають кухарки в котлетний фарш – починаючи від овочів, закінчуючи хлібом та крупами.
Але це ще не привід називати котлети овочевими, тому що певний відсоток м’яса в них є. Ці котлети готуються саме з цибулі, але м’ясним за смаком вони не поступаються.
Ось що нам знадобиться:
Цибуля – 0.5 кг.
Яйце – 2 шт.
Манка – 100 гр.
Томатний сік – 400 мл.
Часник – 2 зубчики.
Сіль, перець (мелений) – за смаком.
Соняшникова олія – для смаження.
Покроковий рецепт приготування страви:
Основна увага в цьому рецепті прикута до цибулі. ЇЇ потрібно почистити, дрібно посікти, змішати з манкою.
Потім потрібно пропустити через прес часник, додати в суміш, а потім додати сирі яйця, сіль, спеції і все перемішати.
Хвилин 10-15 суміш має відстоятися при кімнатній температурі, щоб манка почала працювати. Коли вона розбухне, можна формувати котлети, панірувати в борошні або сухарях і смажити на сковороді, як звичайнісінькі м’ясні.
Після цього заливають томатним соком і 15 хвилин тушкують на малому вогні.
До столу подають із кашею або іншим гарніром. Смачного