29 Липня, 2025
Цього року закриваю більше! Заправка для супу на зиму: рецепт консервації.

Цього року закриваю більше! Заправка для супу на зиму: рецепт консервації.

Сьогодні ми готуватимемо заправку для супу на зиму. Заготовлена на зиму заправка для супу – це паличка-виручалочка, за допомогою якої можна приготувати ароматний суп за лічені хвилини. А ще, до речі, це дуже смачна закуска, яку можна просто намазати на шматочок хліба та з’їсти із солодким чаєм. Процес приготування досить простий, якщо ви тільки починаєте освоювати консервацію, повірте, цей рецепт вам вдасться на славу. Що ж, пропоную підготувати всі продукти і розпочати процес приготування!

Ось що нам знадобиться:
Цибуля ріпчаста – 1 кг
Морква – 1 кг
Болгарський перець – 600 г
Помідори – 500 г
Олія соняшникова – 350 мл
Сіль – 2 ч. л
З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 літри заготовки.

Покроковий рецепт приготування страви:
Підготуємо овочі. Цибулю очищаємо і промиваємо. Нарізаємо на маленькі кубики. Я роблю це за допомогою овочерізки.

Моркву промиваємо та очищаємо за допомогою овочечистки. Обрізаємо кінчики із двох сторін. Натираємо на тертці з великим полотном.

Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл. Видаляємо плодоніжку, перегородки та насіння. Перець нарізаємо невеликою соломкою.

Промиваємо помідори під холодною водою та нарізаємо невеликими кубиками.

Для приготування супової заправки на зиму бажано взяти сковороду та каструлю з товстим дном. У сковороді ми обсмажуватимемо по черзі овочі, а в каструлі їх тушкуємо. Завдяки обсмаженню заправка виходить більш ароматною і з насиченим смаком.

Ставимо сковороду на вогонь, додаємо олію і викладаємо всю цибулю.

Обсмажуємо цибулю на середньому вогні до м’якості, прозорості та легкого рум’янцю. Періодично помішуємо, щоби не пригоріло.

Готову цибулю перекладаємо в каструлю.

Далі на цій же сковороді обсмажуємо моркву. Додаємо в неї трохи олії та викладаємо всю моркву. Також обсмажуємо на середньому вогні до м’якості та легкого зарум’янювання.

Готову моркву перекладаємо в каструлю до цибулі.

Знову додаємо в сковороду олію і викладаємо болгарський перець.

Обсмажуємо на вогні трохи вище за середній, періодично помішуючи, щоб перець злегка зарум’янився, але при цьому залишився щільним. Перець жариться дуже швидко, буквально 3 хвилини.

Готовий перець перекладаємо в каструлю до цибулі та моркви.

Потім додаємо помідори і сіль.

Все акуратно перемішуємо.

Накриваємо каструлю кришкою та ставимо на вогонь.

Доводимо вміст до кипіння, потім вогонь зменшуємо і періодично помішуючи, готуємо приблизно 15 хвилин. Нам потрібно, щоб усі овочі стали м’якими. Наприкінці тушкування овочеву суміш пробуємо на сіль і, якщо вам мало, то додаємо на ваш смак.

Готову заправку для супу розкладаємо по стерилізованих баночках, і відразу герметично закручуємо стерилізованими кришками.

Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання. Зберігати заправку для супу бажано у темному місці, можна за кімнатної температури.

Ось і все, на цьому наша заправка для зимового супу готова!

Приємного апетиту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *