6 Вересня, 2025
Цього року щедро вродили сливи! Ось як зробити сухофрукти зі сливи: 2 простих рецепти.

Цього року щедро вродили сливи! Ось як зробити сухофрукти зі сливи: 2 простих рецепти.

Перетворити свіжі плоди сливи на сухофрукти – один із способів заготувати поживний дар саду на зиму.

Перший спосіб

  1. Плоди 1-2 хв. тримають у кип’ятку, а потім просушують і витягають кісточки. Далі викладають на піддон і сушать у духовці при температурі 40-50 градусів упродовж 3-4 годин.
  2. Потім чорнослив витягають із духовки і залишають остигати до кімнатної температури.
  3. Далі плоди повертають до духової шафи, але цього разу температуру ставлять у межах 60-70 градусів. Сливи сушать щонайменше 6 годин.

Другий спосіб

Тільки після варіння сливи викладають на піддон і ставлять у духовку. Далі готують чорнослив, як і в першому випадку

Для початку витягають кісточки, а потім варять у цукровому сиропі. Для цього цукор засипають прямо в плоди, викладають в каструлю і поверх присипають цукром.

У такому вигляді сливи залишають на добу, доки не з’явиться сироп. Коли це станеться, плоди кип’ятять на слабкому вогні. Потім сливи перемішують і знімають з плити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *