Перетворити свіжі плоди сливи на сухофрукти – один із способів заготувати поживний дар саду на зиму.
Перший спосіб
- Плоди 1-2 хв. тримають у кип’ятку, а потім просушують і витягають кісточки. Далі викладають на піддон і сушать у духовці при температурі 40-50 градусів упродовж 3-4 годин.
- Потім чорнослив витягають із духовки і залишають остигати до кімнатної температури.
- Далі плоди повертають до духової шафи, але цього разу температуру ставлять у межах 60-70 градусів. Сливи сушать щонайменше 6 годин.
Другий спосіб
Тільки після варіння сливи викладають на піддон і ставлять у духовку. Далі готують чорнослив, як і в першому випадку
Для початку витягають кісточки, а потім варять у цукровому сиропі. Для цього цукор засипають прямо в плоди, викладають в каструлю і поверх присипають цукром.
У такому вигляді сливи залишають на добу, доки не з’явиться сироп. Коли це станеться, плоди кип’ятять на слабкому вогні. Потім сливи перемішують і знімають з плити.