31 Липня, 2025
Цікава вечеря «на всі 100%», яку всі чоловіки дуже хвалять і люблять!

Цікава вечеря «на всі 100%», яку всі чоловіки дуже хвалять і люблять!

Інгредієнти:

Деруни:

  • 1 кг картоплі
  • 1 шт. цибуля
  • 2 жовтки
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. сметани
  • спеції до смаку

Грибна підлива:

  • 500 г печериці
  • 1 шт. цибуля
  • 3 ст. л. олії
  • 100 мл води
  • 200 мл вершки 10%
  • сіль, перець до смаку

Приготування:

Грибна підлива:

Гриби нарізаю шматочками, середньої товщини. Цибулю чищу й нарізаю півкільцями — не дуже тонко, але й не грубо. Ставлю сковорідку на плиту, наливаю трішки олії — так, щоб дно гарненько змастилося. Коли олія прогріється, висипаю туди цибулю. Постійно помішую — хай стане прозора, м’яка.

Далі всипаю нарізані гриби — і знову помішую, поки вони не почнуть підсмажуватись. Тоді додаю трохи водички, вливаю вершки, сіль, перець — усе на смак.  Прикручую вогонь і тушкую все разом 10 хвилин, іноді помішую. Підливка вийде ніжна, духмяна, з грибним смаком — те, що треба до дерунів. Вимикаю, хай настоюється.

Деруни:

Чищу картоплю, беру стару, бо з неї деруни завжди смачніші, не водянисті. Також цибулину. Все натираю на дрібну тертку. Якщо картопля пустила багато соку — віджимаю обов’язково, бо інакше тісто буде «пливти», а не смажитись. Тепер додаю жовтки, борошно (дивлюсь по густоті), сіль за смаком, і сметану — щоб маса була ніжною. Все гарненько перемішую дерев’яною ложкою — має вийти густа, але не суха картопляна маса.

На сковорідку знов наливаю олію, добре розігріваю. Ложкою викладаю невеликі порції тіста, не дуже товсті — тоді деруни гарно пропікаються й виходять рум’яними. Смажу з обох боків до золотистої скоринки, обережно перевертаю, щоб не порвались. Готові викладаю на тарілку, застелену серветкою — хай трохи втягнеться олія.

А тепер подача, зверху на кожен дерунець викладаю гарячу грибну підливу. І аромат, і смак — просто свято якесь! Можна ще зверху кропчиком посипати або подати зі сметанкою — хто як любить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *