Гош нан – це дуже смачний уйгурський коржик з начинкою. Начинки бувають різні, але в цьому рецепті я покажу, як готую з м’ясною начинкою. Коржик дуже ситний, смачний нагадує чебурек.
Зміст
Інгредієнти:
Тісто:
Борошно – 500 г
Вода – 180 мл.
Яйце – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
Начинка:
М’ясо баранини – 600 г.
Цибуля – 400 г.
Сіль – 2 ч.л.
Чорний мелений перець за смаком
Олія соняшникова для смаження
Приготування:
Для приготування тіста в холодній воді розчиняємо сіль, потім у борошні зробимо поглиблення і розіб’ємо яйце, після чого поступово додаючи воду замісити тісто.
Воно має вийти дуже туге. Приберемо його відпочивати на 20 хвилин.
Для начинки цибулю наріжемо дуже дрібно. У глибокій мисці з’єднаємо цибулю та фарш.
Далі посолити, поперчити, перемішати і начинка готова.
Розділимо тісто на 9 частин.
Залишимо один шматочок, інші приберемо в мішечок, щоб не обвітрилися.
Кожен шматок теж потрібно розділити на дві нерівні частини.
З більшої розкатимо коло діаметром 20 см, приберемо поки що його убік. А з меншої частини розкачуємо коло діаметром 15 см.
Тепер викладемо начинку на велике коло і рівномірно розподілимо.
Зверху накриємо маленьким і защипуємо краю в косичку.
Тепер необхідно розжарити невелику кількість олії на сковороді. Викладаємо заготовку швом униз, і смажимо на максимальній температурі 3 хвилини.
Потім перевертаємо та зменшуємо вогонь до середнього. Накриваємо кришкою та тримаємо ще 7 хвилин.
Готові коржики накриємо кришкою, щоб вони пропарилися і стали м’якими.
Далі нарізаємо на 4 частини та подаємо до столу!