Пропоную Вам, мої хороші, рецепт часникового пирога з зеленню і сиром. Ніжне тісто, ароматний і дуже м’який пиріг приємно здивує вас
Цей пиріг більше схожий на булочку з часниковою начинкою під сиром. Що не робить його поганим, просто такий пиріг прекрасно підійде до обіду або вечері замість хліба. Я навіть думаю, з ним дуже смачно їстиметься борщ. Адже він такий вершково-часниковий
Часниковий пиріг із зеленню і сиром – смачна страва, яка обов’язково сподобається вашим близьким. Начинка в такому пирозі виходить дуже ніжна і неймовірно ароматна. А тісто легке, м’яке і соковите
- 300 мілілітрів теплого молока
- 500 грам пшеничного борошна
- 11 грам сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 пучок кропу
- 1 головка часнику
- 200 грам вершкового масла
- 200 грам тертого сиру
У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин
Через відведений час масу перемішуємо і вводимо пшеничне борошно з сіллю. Тісто спочатку перемішуємо ложкою, а потім домішуємо руками на столі.
Готове тісто кладемо в миску і вливаємо в неї оливкову олію, добре вимішуємо тісто з олією. Потім миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Часник і кріп подрібнюємо в кухонному комбайні, а потім додаємо в розм’якшене вершкове масло. І добре перемішуємо.
Тісто, що підійшло обминаємо, а потім розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо його зверху масою і скочується в рулетик
Потім розрізаємо його вздовж на 2 частини, один край скріплюємо і заплітаємо в косу. А потім скріплюємо другий край.
Отриману заготівлю перекладаємо в форму для випічки, промазану рослинною олією. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин
Отриману заготовку ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Смачного!