19 Листопада, 2024
Часниковий пиріг – ніхто не встоїть, адже у нього такий аромат

Часниковий пиріг – ніхто не встоїть, адже у нього такий аромат

Пропоную Вам, мої хороші, рецепт часникового пирога з зеленню і сиром. Ніжне тісто, ароматний і дуже м’який пиріг приємно здивує вас

Цей пиріг більше схожий на булочку з часниковою начинкою під сиром. Що не робить його поганим, просто такий пиріг прекрасно підійде до обіду або вечері замість хліба. Я навіть думаю, з ним дуже смачно їстиметься борщ. Адже він такий вершково-часниковий

Часниковий пиріг із зеленню і сиром – смачна страва, яка обов’язково сподобається вашим близьким. Начинка в такому пирозі виходить дуже ніжна і неймовірно ароматна. А тісто легке, м’яке і соковите

Необхідні продукти:

  • 300 мілілітрів теплого молока
  • 500 грам пшеничного борошна
  • 11 грам сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 пучок кропу
  • 1 головка часнику
  • 200 грам вершкового масла
  • 200 грам тертого сиру

Починаємо приготування: 

У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин

Через відведений час масу перемішуємо і вводимо пшеничне борошно з сіллю. Тісто спочатку перемішуємо ложкою, а потім домішуємо руками на столі.

Готове тісто кладемо в миску і вливаємо в неї оливкову олію, добре вимішуємо тісто з олією. Потім миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Часник і кріп подрібнюємо в кухонному комбайні, а потім додаємо в розм’якшене вершкове масло. І добре перемішуємо.

Тісто, що підійшло обминаємо, а потім розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо його зверху масою і скочується в рулетик

Потім розрізаємо його вздовж на 2 частини, один край скріплюємо і заплітаємо в косу. А потім скріплюємо другий край.

Отриману заготівлю перекладаємо в форму для випічки, промазану рослинною олією. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин

Отриману заготовку ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Смачного!

За матеріалами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *