29 Липня, 2025
Часник не гниє, капуста як свіжа! Моя свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому ,заморожувати не потрібно.

Часник не гниє, капуста як свіжа! Моя свекруха навчила зберігати часник і капусту по-новому ,заморожувати не потрібно.

Сьогодні я хочу вам розповісти, як я зберігаю часник і капусту. Цими методами зі мною поділилася свекруха і тепер я постійно так роблю.

Як зберігати часник

Часник, який я зберегла цим методом, у мене вже спокійно лежить 2 роки і не гниє, а раніше доводилося викидати половину врожаю.

Буде потрібна банку, об’єм якої залежить від кількості часнику і звичайна сіль. Банку попередньо помийте і висушіть.

На дно ємності насипте сіль, товщина сольового шару повинна складати приблизно 1,5 сантиметра. Потім покладіть часник таким чином, щоб він не торкався до стінок банки і бажано один одного.

Зверху засипте велику кількість солі, а після знову часник і так чергуйте.

Останньою потрібно засипати сіль. Закривати ємності кришками не потрібно, а зберігати можна в коморі.

Як зберігати капусту

Даний метод не підходить для скоростиглих сортів капусти, а також червонокачанної. Білокачанна ж капуста при такому зберіганні залишається свіжою практично до нового сезону. Можливо до весни проростуть коріння, але їх можна просто зрізати.

Качани необхідно взяти маленькі і середні, на дотик вони повинні бути щільними. Зніміть верхні листки з вилка і відріжте качан, щоб не стирчав.

Після цього візьміть звичайну харчову плівку і обмотайте їй в два шари качани. Розгладьте і примніть, щоб витіснити повітря. Зберігайте в підвалі або льосі при температурі + 2-3 ° С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *