20 Вересня, 2024
Частина України у вихідні накриє імлу – яким областям приготуватися

Частина України у вихідні накриє імлу – яким областям приготуватися

Причинами погіршення якості та прозорості повітря є тривала посуха та локальні пожежі.

Північні, східні та місцями центральні області на майбутніх вихідних, 21-22 вересня, накриє імла. У цих регіонах очікується погіршення якості та прозорості повітря.. Найбільш помітним це явище буде вночі та вранці за слабкого вітру, попереджає метеоролог Ігор Кібальчич, слова якого наводить Метеопрог.

Причини такого явища – тривала посуха та локальні пожежі.

Що стосується погоди загалом у найближчі два дні, то вона очікується сонячною та теплою. Відповідний характер погодних умов буде забезпечено за рахунок антициклональної циркуляції та високого атмосферного тиску.

Температурні показники прогнозуються на 3-5 градусів вище за кліматичну норму, найтепліше буде у південній та східній частинах країни.

Суху та теплу погоду найближчими днями обіцяють та синоптики Укргідрометцентру. Вночі температура повітря складе +6…12, на узбережжі моря +13…18, вдень +21…26, в Карпатах +15…20.

“На цих вихідних – поле підвищеного тиску. Утримається суха погода, вранці прохолодно, а вдень відносно тепло. У найближчі три доби в Україні утримається суха та малохмарна погода”– розповіла синоптик Діана Кривобок.

Синоптики також повідомили, що внаслідок малої кількості опадів триває режим низької осінньої межі з рівнями води, що мало змінюються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *