25 Серпня, 2025
Часто печу його. Пляцок «Литий спартак», дуже ніжний. Просто пальчики оближеш.

Часто печу його. Пляцок «Литий спартак», дуже ніжний. Просто пальчики оближеш.

Пляцок «Литий спартак» за цим рецептом виходить неймовірно ніжний.

Інгредієнти

Тісто

  • Яйця – 8 шт.
  • Цукор – 1,5 скл.
  • Сметана – 400 г
  • Маргарин – 250 г
  • Сода – 3 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Мед – 3 ст.л. (30 г)
  • Борошно – 2 скл. (400 г)
  • Какао – 100 г

Крем

  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1,5 скл.
  • Ванільний цукор – 2 п. (24 г)
  • Крохмаль – 6 ст. л.
  • Масло – 400 г

Глазур

  • Шоколад – 100 г
  • Молоко – 2 ст.л.

Покрокове приготування

Тісто

  • Збити 8 білків з цукром , додати жовтки, перемішати;
  • Додати сметану, соду, погашену оцтом, розтоплений маргарин, мед, перемішати міксером;
  • Додати какао, борошно, замісити;
  • Викласти тісто тонким шаром у застелену форму;
  • Випікати притемпературі200 градусів 5-7 хвилин (коли тісто зверху не липке – значить готове).

Приблизно виходить 8 коржів.

Крем

  • Молоко поділити на 2 частини. До одної додати цукор і ваніль, перемішати, закип’ятити;
  • До 2 частини додати 6 ст. л. крохмалю (без «гірки»);
  • У кипляче молоко з цукром вилити молоко з крохмалем, варити, помішуючи, доки суміш не загусне, остудити;
  • М’яке масло збивати, додаючи молочний пудинг.

Перемащуємо пляцок кремом, зверху поливаємо шоколадом. Настоюємо12 годин.

Все готово!!! Смачного!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *