Цибулю у фарш додають не тільки для соковитості м’ясної маси – вона, як і часник, надає м’ясу своєрідного та апетитного смаку та аромату, ці продукти просто ідеально підходять один до одного.
Тому ні цибуля, ні часник замінювати не слід, просто можна додавати зовсім небагато, щоб не відчувати аромат або дуже яскравий смак.
А для соковитості страви, можна використовувати різні добавки:
- тертий кабачок, цвітна капуста чи морква, картопля надають соковитості;
- якщо не любите овочеві добавки, тоді можна додати манну крупу або вівсяні пластівці, панірувальні сухарі білого та чорного хліба, сам м’якуш батона;
- часник у котлети не додається у великій кількості: при обсмажуванні часник починає горіти і котлети виходять з жахливим смаком. Щоб цього не відбувалося, до котлет додають лише 1 – 2 зубчики на 500 г фаршу. Не любите часник, тоді додавайте інші спеції, які підкреслюють смак та аромат м’яса – коріандр та мускатний горіх, по дрібці.
Цибуля та часник не замінюються, вони грають різні ролі у фарші, тому додавайте їх у міру, щоб їх смак не перебивав смак самої страви.
Вони повинні просто бути присутніми у «фоновому» режимі, доповнювати улюблені та апетитні аромати зі сковороди, в якій смажаться котлети до картопляного пюре або рису.