4 Вересня, 2025
Чи треба зливати зайвий розсіл при заквасці капусти: неочевидні помилки.

Чи треба зливати зайвий розсіл при заквасці капусти: неочевидні помилки.

При заквасці капусти може статися так, що після поміщення її в банку або іншу тару зайвий сік почне витікати через край.

Ні-ні, та й виникне думка, що надлишки слід було б злити. Розберемося, чи хоч якось вплине ця процедура на смак заготівлі і чи потрібно взагалі зливати зайвий сік.

Що робити із зайвим соком
При заквасці капусти зайвого соку утворитися просто не може. Так кажуть досвідчені кулінари.

Все, що зайве – виллється через край. А все, що залишилося в банці – нехай у банці і залишається.

Капуста в процесі закваски має бути повністю вкрита розсолом – це головна умова і, власне, то заради чого і варто возитися з овочами.

Якщо ж під час бродіння соку навпаки мало, можна бути впевненим, що заготівля зіпсується. Ймовірно, скоро з’явиться характерний наліт, окремі фрагменти почнуть сохнути, а їсти капусту буде неможливо.

Вважається, що крім як через сортові особливості капусти така біда може трапитися, якщо додати в заготовку багато моркви, яка заважає нормальному бродінню. На 1 кг капусти достатньо 50 г моркви.

Якщо сік пішов і пішов рясно, то все зроблено правильно. Залишиться періодично протикати заготівлю дерев’яною шпажкою до дна, але розсіл зливати не можна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *