Кілька років тому чоловік приніс з роботи рецепт маринаду для м’яса. Я використовую такий спосіб приготування вже довгий час. І він жодного разу мене не підводив. Завдяки цьому маринаду м’ясо виходить м’яким, ніжним і соковитим. Воно не кришиться і не розвалюється на шматочки
На 5 кг м’яса використовується для рідкого маринаду:
- 100 г кухонної солі.
- Чотири лаврових листки.
- Гвоздика, перець духмяний (за смаком).
До складу сухого маринаду входить:
- Близько 100 г кухонної солі.
- Маленька ложка цукрового піску.
- Мелений перець – стільки ж.
- Подрібнений часник (за смаком).
Компоненти, що входять до складу сухого маринаду, ретельно перемішують.
М’ясо споліскують прохолодною водою, обсушують. Рівномірно покривають масою. Поміщають в емальовану ємність на добу
Потім слід зварити рідкий маринад. У каструлю наливають 2 літри води. Додають 100 г солі, лаврові листи, гвоздику, запашний перець. Ставлять на вогонь. Доводять рідину до кипіння. Забирають з вогню і охолоджують. Заливають м’ясо холодною сумішшю.
Тримають його в маринаді не менше 7 діб. М’ясо треба перевертати кожен день. Через тиждень його беруть із маринаду. Таке м’ясо відмінно підходить для копчення або запікання. За цим рецептом я готую маринад для свинини, курятини, яловичини. Будь-яке м’ясо виходить соковитим і ніжним.