13 Вересня, 2025
Чоловік сказав закрити 20 банок! Дуже смачні помідори. Перепробувала купу рецептів, краще цього не знайшла!

Чоловік сказав закрити 20 банок! Дуже смачні помідори. Перепробувала купу рецептів, краще цього не знайшла!

Помідори по-корейськи виходять не тільки гострими і пікантними, але і соковитими. Таку закуску я завжди ставлю на святковий стіл і вона дуже подобається моїм гостям

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • солодкий перець, 2 шт;
  • петрушка і кінза по пучку;
  • часник, 1 – 2 головки;
  • гострий перець, 1 шт;
  • коріандр і перець по 1 ч.л;
  • цибуля, 1 шт;
  • оцет 9%, 60 мл;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л.

Процес приготування

Помідори вибирайте щільні, наприклад, відмінно підходить сорт сливки або будь-який інший, але з щільною шкіркою

Часник і гострий перчик також беріть за смаком, якщо любите гостре, беремо більше.

Помідори ріжемо на 2 – 4 частини

Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо на рослинному олії до золотого кольору.

Солодкий перець ріжемо тонкою соломкою. Гострий перець – шматочками

Морква тремо на тертці для корейської моркви.

Часник тремо на тертці або пропускаємо через прес, дрібно січемо.

Змішуємо всі овочі, заправляємо часником, коріандром, сіллю і цукром, заливаємо гарячою цибулею з олією.

Додаємо оцет, перемішуємо, всипаємо нарізану зелень, перемішуємо і залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.

Розкладаємо салат по стерилізованим баночках.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин (1 л банки)

Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Після стерилізації соку в салаті буде трохи менше – це нормально, не переживайте, салат буде відмінно зберігатися.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *