Селекція допомогла вирішити питання гіркоти баклажанів лише частково. Вирощування сучасних сортів знижує ризик отримати гіркі плоди, але ще багато залежить від догляду за рослиною.
Якщо допустити прорахунок, то навіть гібриди змусять покривитися. Тому справа не в сорті, а у догляді. Навіть старі сорти можуть давати їстівні плоди, якщо дотримуватися низки тонкощів вирощування баклажанів.
4 причини гіркоти
Потрібно регулярно збирати врожай. Перезрілий плід гірчитиме навіть при дотриманні всіх умов вирощування.
Джерело: https://maisternia-idei.com.ua/chomu-baklazhany-z-hryadky-duzhe-hirki-tonkoschi-vyroschuvannya-synenkyh
Пекучі промені сонця можуть збільшити відсоток гіркоти. Баклажани в дуже спекотний період краще притіняти.
Нестача кальцію також призводить до того, що врожай доводиться викидати. Комплексні добрива повністю вирішують цю проблему.
У спеку важливо не тільки притіняти, а й регулярно поливати баклажани. Якщо рослина страждатиме від посухи, то гіркота забезпечена.