25 Травня, 2025
Чому гірчить болгарський перець: 4 помилки при вирощуванні овочів

Чому гірчить болгарський перець: 4 помилки при вирощуванні овочів

Болгарський перець рекомендують їсти для покращення здоров’я очей, запобігання анемії, зміцнення імунітету та схуднення.

Речовини, що містяться в овочі, покращують якість сну та зміцнюють пам’ять, розріджують кров та стабілізують тиск.

Багато хто цінує болгарський перець за характерний смак. Але часом у нього проявляється гіркуватість. Є кілька причин, з яких перець набуває гіркого смаку.

Висока кислотність ґрунту

Перець любить нейтральний ґрунт. Щоб знизити кислотність, під осінь вносять доломітове борошно – 0,3-0,5 кг на 1 кв. м.

Низька температура

Перець добре розвивається при температурі в діапазоні +20 … +30 °C. З настанням холодів, які зазвичай випадають на кінець серпня, зростання сповільнюється. Крім того, у смаку може з’явитися гіркуватість.

Підживлення

Занадте підживлення розсади гноєм та мінеральними добривами також може у гірший бік змінити смак перцю.

Нестача вологи

Перець тяжко переносить посуху. У період плодоношення земля має бути вологою на глибину лопати. Тому залежно від погодних умов полив проводять кожні 2-4 дні. Утримати вологу допоможе мульчування сіном чи соломою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *