Болгарський перець рекомендують їсти для покращення здоров’я очей, запобігання анемії, зміцнення імунітету та схуднення.
Речовини, що містяться в овочі, покращують якість сну та зміцнюють пам’ять, розріджують кров та стабілізують тиск.
Багато хто цінує болгарський перець за характерний смак. Але часом у нього проявляється гіркуватість. Є кілька причин, з яких перець набуває гіркого смаку.
Висока кислотність ґрунту
Перець любить нейтральний ґрунт. Щоб знизити кислотність, під осінь вносять доломітове борошно – 0,3-0,5 кг на 1 кв. м.
Низька температура
Перець добре розвивається при температурі в діапазоні +20 … +30 °C. З настанням холодів, які зазвичай випадають на кінець серпня, зростання сповільнюється. Крім того, у смаку може з’явитися гіркуватість.
Підживлення
Занадте підживлення розсади гноєм та мінеральними добривами також може у гірший бік змінити смак перцю.
Нестача вологи
Перець тяжко переносить посуху. У період плодоношення земля має бути вологою на глибину лопати. Тому залежно від погодних умов полив проводять кожні 2-4 дні. Утримати вологу допоможе мульчування сіном чи соломою